27 Φεβ 2013

Όλα έχουν ένα όριο

Εκτυπώστε την ανάρτηση!

Έτσι πρέπει να λειτουργούν οι άνθρωποι που αντιπροσωπεύουν μια χώρα!

Ο υποψήφιος καγκελάριος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) της Γερμανίας Πέερ Στάινμπρουκ έκανε μια δήλωση σκέτο φαρμάκι, αλλά κυρίως μια δήλωση που θίγει έναν λαό ολόκληρο και τις επιλογές του, αναφέροντας σε μια δημόσια συγκέντρωση του SPD ότι «σε ένα ορισμένο βαθμό», του «προκάλεσε φρίκη» το γεγονός ότι «δυο κλόουν κέρδισαν» τις εκλογές στην Ιταλία.
Η αναφορά ήταν για τους Μπερλουσκόνι και Γκρίλο.

Ο Ιταλός πρόεδρος Τζόρτζιο Ναπολιτάνο (βρίσκεται στη Γερμανία) είχε προγραμματισμένο ένα δείπνο με τον Γερμανό αλλά το ακύρωσε εξαιτίας της δήλωσης του τελευταίου. Στη συνέχεια έγιναν κάποια τηλεφωνήματα και δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις, όμως το γεγονός παραμένει και στέλνει ένα σαφές μήνυμα στους Γερμανούς, που εδώ και χρόνια την έχουν δει αφεντικά της Ευρώπης.
Μπορεί οι Ιταλοί να έκαναν λάθος, μπορεί να παραπλανήθηκαν, μπορεί να έκαναν την πλάκα τους, μπορεί, μπορεί, μπορεί…
Ουδείς όμως δικαιούται να κρίνει τις επιλογές ενός λαού, και μάλιστα στην ανώτερη μορφή έκφρασης της βούλησής του, τις επιλογές του στις εκλογές.

Εξαιρετικά έπραξε ο Ναπολιτάνο. Πολύ καλά έκανε - αν και έκανε το αυτονόητο, αν και αυτό ήταν το ελάχιστο που θα μπορούσε να πράξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: