15 Νοε 2012

Λιμάνια και τρένα: έρχονται οι ηλίθιοι οι ξένοι για να πάρουν προβληματικά μαγαζιά!

Εκτυπώστε την ανάρτηση!

Κάποιοι παρέδωσαν μετά βαΐων και κλάδων το λιμάνι. Σε λίγο θα έρθει και η σειρά του σιδηροδρόμου.
Και τα δυο "δεν συνέφεραν"! Και οι ηλίθιοι οι ξένοι ήρθαν και τα φορτώθηκαν...

 Τα ΄χουμε πει πολλές φορές - και δεν μας αρέσει να επαναλαμβανόμαστε (ΕΔΩ ένα μόνο παράδειγμα). Έλα όμως που σε κάποια πράγματα είμαστε (και βλέπουμε) αρκετά μπροστά και συνήθως τα βρίσκουμε μετά από 5 ή ακόμη και 10 μήνες μπροστά μας και πάλι!
Είχαμε γράψει επανειλημμένα για το ξεπούλημα που το βαφτίζουν "αποκρατικοποιήσεις" και "ανάπτυξη". Ξεπούλημα εταιριών όπως ο ΟΠΑΠ (τον οποίο θέλουν να σκοτώσουν με περίπου μισό δις ευρώ ενώ μόνο τα κέρδη του σε έναν χρόνο είναι τόσα). Ξεπούλημα εταιριών όπως ο ΟΣΕ.

Ο ΟΣΕ ξανάρθε στην επικαιρότητα μετά από τα τελευταία νέα, που θέλουν την γνωστή Hewllet Packard να χρησιμοποιεί το λιμάνι του Πειραιά για να κατεβάζει τα εμπορεύματά της και δια της COSCO και του ΟΣΕ να τα στέλνει σε μια περιοχή που αρχίζει απ΄τη Λαπωνία και φτάνει μέχρι τα βάθη της Αφρικής κι απ΄τον Ατλαντικό μέχρι τις ρώσικες στέπες.

Αυτή είναι η σημασίας της Ελλάδας. Αυτή είναι η θέση της. Αυτό έχουμε να εκμεταλλευτούμε και το κράτος (δια των εταιριών του) να βγάλει πολύ χρήμα. 

Εμείς όμως θέλουμε να πουλήσουμε, γιατί έτσι τα συμφώνησαν οι πρυτάνεις της ελληνικής οικονομίας με τα γεράκια της διεθνούς οικονομίας.
Το θέμα είναι αν κάποτε όλοι αυτοί (αν καταφέρουν να ΞΕ-πουλήσουν) θα κατηγορηθούν για το ξεπούλημα του εθνικού πλούτου και για την καταδίκη των επόμενων γενεών, που θέλουν να τις μετατρέψουν σε γιουσουφάκια πολυεθνικών και "εταίρων"...

Δεν υπάρχουν σχόλια: