1 Νοε 2012

Εκδηλώσεις στο Πλατύ, για τα 100 Χρόνια Ελευθερίας

Εκτυπώστε την ανάρτηση!

Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου και ώρα 11:30 πμ, παρουσία των τοπικών αρχών και αγήματος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων Αλεξάνδρειας, θα τελεστεί τρισάγιο, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Προσκόπων του Σώματος Μαζαράκη, που στις 20 Οκτωβρίου του 1912 έπεσαν ηρωικά μαχόμενοι για την απελευθέρωση της περιοχής από τον τουρκικό ζυγό. Το Μνημείο βρίσκεται πίσω από το σιδηροδρομικό σταθμό του Πλατέος.
Αμέσως μετά, στο Δημοτικό Σχολείο Πλατέος θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τα ιστορικά γεγονότα της «μάχης του Καρά-Ασμάκ» και την κατάληψη των γεφυρών του ποταμού Λουδία, που άνοιξε το δρόμο στον Ελληνικό Στρατό για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο κ. Ιωάννης Μοσχόπουλος, δικηγόρος-συγγραφέας, με θέμα «Η μάχη στο Πλατύ» και ο κ. Γρηγόρης Γιοβανόπουλος, δάσκαλος με ειδίκευση στην ιστορία της νεότερης Ελλάδας και του νεοελληνικού πολιτισμού, με θέμα «Η μάχη στο Πλατύ, μέσα από τις αναμνήσεις των πολεμιστών».
Την εκδήλωση διοργανώνει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αλεξάνδρειας σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Γιδάς-Αλεξάνδρεια-Ρουμλούκι: 100 Χρόνια Ελευθερίας 1912-2012».

Δεν υπάρχουν σχόλια: