5 Οκτ 2012

Συνεδρίασε εχθές το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου της Αλεξάνδρειας (και βίντεο)

Εκτυπώστε την ανάρτηση!

Μια συνεδρίαση που είχε απ' όλα, μεταξύ αυτών δυο εξαιρετικά ευχάριστα νέα για την περιοχή μας και μια ξεκάθαρη διαφωνία για το χειρισμό του θέματος της στάσης του Εμπ. Συλλόγου κατά την απεργία του προηγούμενου μήνα, είχαμε χθες βράδυ στις 21.30 στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου.
Ας πάμε στα ευχάριστα (γιατί εσχάτως τέτοια δεν ακούμε συχνά στην περιοχή): στο Δημοτικό Συμβούλιο του προηγούμενου Φεβρουαρίου είχε γίνει μια πρόταση στο ΙΚΑ, ώστε να αποφευχθεί η μεταφορά σε άλλη πόλη και το κλείσιμο των εδώ γραφείων, τα υφιστάμενα γραφεία να μεταφερθούν σε χώρο ιδιοκτησίας του Δήμου Αλεξάνδρειας, στην περιοχή του Σ.Σ. Αλεξάνδρειας.Όπως ανακοίνωσε εχθές στο Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου το μέλος του Γ. Τσαρτσάνης, προσκομίζοντας και έγγραφο του ΙΚΑ το οποίο υπάρχει πλέον στο αρχείο του Συλλόγου, το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων έκανε κατ΄ αρχήν αποδεκτή την προσφορά χώρου στην Αλεξάνδρεια. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Την ερχόμενη Πέμπτη θα έρθουν στην Αλεξάνδρεια μέλη τεχνικής επιτροπής προκειμένου να γίνει έλεγχος των χώρων και να διαπιστωθεί κατά πόσο αυτοί πληρούν τις προϋποθέσεις που θέτει το ΙΚΑ.Απομένει λοιπόν να δούμε τι θα αποφανθούν οι τεχνικές υπηρεσίες του ΙΚΑ και πως θα χειριστούμε εμείς, ως τοπική κοινωνία, την ευκαιρία που μας δίδεται να μην αφήσουμε μια υπηρεσία να φύγει – ελέω Μνημονίων – απ΄την περιοχή.
Μια παρόμοια περίπτωση συζητήθηκε στη συνέχεια, και αφορούσε την ΔΟΥ. Είναι γνωστό πως 2 τμήματα ήδη έχουν μεταφερθεί στη ΔΟΥ Βέροιας. Είναι επίσης γνωστό πως η ΔΟΥ Αλεξάνδρειας (μαζί με αυτή της Νάουσας) ήταν στη λίστα για να συγχωνευθούν με την ΔΟΥ Βέροιας, αλλά μετά από πιέσεις και οι δυο υπηρεσίες (Αλεξάνδρειας και Νάουσας) πήραν “παράταση ζωής”. Στο χθεσινό διοικητικό συμβούλιο συζητήθηκε το ενδεχόμενο να αντιμετωπιστεί το θέμα δυναμικά και να στηριχθεί μια προσπάθεια να πιεστεί η κατάσταση ούτως ώστε όχι μόνο να μην κλείσουν τα εναπομείναντα τμήματα της ΔΟΥ αλλά και να επιστρέψουν και αυτά που ήδη έχουν μεταφερθεί στη Βέροια. Ως παράδειγμα για τη στήριξη του αιτήματος ήρθε αυτό της πόλης των Γιαννιτσών, όπου φορείς, Δήμος, Σύλλογος Εφοριακών, Δικ. Σύλλογος κλπ απέστειλαν μια εμπεριστατωμένη μελέτη-ενημερωτική επιστολή στην οποία περιγράφονταν η περιοχή τους, η αναγκαιότητα παραμονής σε αυτή αλλά και οικονομικά στοιχεία. Οπότε και στο θέμα αυτό αναμένουμε εξελίξεις αλλά και την δραστηριοποίηση του Εμπ. Συλλόγου σε συνδυασμό με την Τοπική Αρχή.

Το τρίτο σημαντικό θέμα ήταν αυτό της διαμάχης για τη στάση που κράτησε ο Εμπορικός Σύλλογος κατά τη γενική απεργία της 26 Σεπτεμβρίου. Επίσης, υπήρξε και διαμάχη για το κείμενο – δήλωση του προέδρου του Δ.Σ. που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Συλλόγου και η οποία (όπως ανέφερε ο Γ. Τσαρτσάνης) δεν αντικατοπτρίζει το θέση του ΔΣ στο σύνολό του αλλά προσωπική άποψη και ζήτησε να “κατέβει”. Να αναφερθεί πως ο Γ. Ουσταμπασίδης, πρόεδρος του ΔΣ ανέφερε πως δεν υπήρχε χρόνος για να γίνει οτιδήποτε άλλο ενώ επέδειξε και έγγραφο της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας στο οποίο αναφέρονταν καθαρά ότι “...παραίνεση της Ομοσπονδίας είναι να μην κλείσουν τα καταστήματα, αλλά να υπάρχει μια δυναμική και ουσιαστική συμμετοχή των Συλλόγων στις κινητοποιήσεις”.
Για το συγκεκριμένο θέμα, γιατί υπήρξε και ένταση στη συνεδρίαση, δείτε το βίντεο που ακολουθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: