27 Οκτ 2012

Ένας χρόνος ΔΕΝ είναι αρκετός!

Εκτυπώστε την ανάρτηση!

Κάποια στιγμή θα πρέπει να τελειώνει ΟΡΙΣΤΙΚΑ το θέμα με τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας.
Να τελειώνει το μαρτύριο όσων έχουν τη δαμόκλειο σπάθη πάνω από το κεφάλι τους. Οι παρατάσεις από χρόνο σε χρόνο και από Δεκέμβρη σε Δεκέμβρη δεν λύνουν το πρόβλημα εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, που η τύχη, οι λάθος χειρισμοί, τα οικονομικά, η αναλγησία, οι άστοχες επαγγελματικές κινήσεις τους έφεραν σε αυτή τη θέση.
Γιατί αν η γιαλαντζί “κρίση της οικονομίας” (θα το λέμε μέχρι τέλους, είναι κρίση των τραπεζών που την έκαναν κρίση οικονομίας) δημιουργεί καθημερινά εκατοντάδες ανέργους και κλείνει δεκάδες επιχειρήσεις, η απελευθέρωση στους πλειστηριασμούς θα φέρει την ολοκλήρωση της κοινωνικής καταστροφής και την αύξηση των αστέγων.

Οι μεσοβέζικες λύσεις τύπου “επιλεκτική άρση της αναστολής” είναι σαφές ποιους εξυπηρετούν. Τις τράπεζες και κανέναν άλλο. Πάνω από 120.000 στεγαστικά δάνεια δεν εξυπηρετούνται (που λένε και οι μορφωμένοι). Δεν μπορούν να τα πληρώσουν όσοι τα πήραν, που λέμε εμείς.
ΞΕΚΑΘΑΡΑ: ας κόψουν τα... ακροβατικά οι έχοντες το μαχαίρι και η παράταση να μην έχει διάρκεια 1 μόνο έτους. Ας δουν μια σειρά από μελέτες που σχετίζονται με την προοπτική εξόδου της χώρας από το πηγάδι της κρίσης (που μας επέβαλαν) και ας στείλουν την παράταση – ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ - μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο. 5 χρόνια; 10 χρόνια; Όσο χρειάζεται.
Όσος χρόνος χρειάζεται για να μην πεταχτούν έξω από τα σπίτια τους δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: