3 Σεπ 2012

Έρχεται λαίλαπα στα εργασιακά;;

Εκτυπώστε την ανάρτηση!

Και φυσικά όλα τα παρακάτω θα συνοδευτούν από νέες μειώσεις μισθών (γιατί "κοστίζουν" πολύ οι εργαζόμενοι, άσε που κάθονται και πολύ!!!)... 
Οι λογικοί στην άρχουσα τάξη - αν έχει απομείνει εντός αυτής κάποιος που δεν έχει μεθύσει από την εξουσία, τη ματαιοδοξία και τη λογική του "μακριά απ' τον κώλο μας κι ας είναι και μια πιθαμή" - δεν βλέπει ότι διαλύουν τη χώρα;;; 
Δεν προβλέπει τους κινδύνους για κοινωνικές αναταράξεις;;

Έχουν βαλθεί να ισοπεδώσουν τα πάντα. Όλες τις κατακτήσεις πολιτών, εργαζομένων, μαθητών, φοιτητών. Όλες τις δικλείδες ασφαλείας για ανέργους και συνταξιούχους. Ως γενική εικόνα, έχουν βαλθεί να καταστρέψουν το κοινωνικό κράτος και σε βαθύτερη ανάλυση την ίδια την Ελληνική κοινωνία - και η άρχουσα τάξη το μόνο που κάνει είναι στην αρχή να διαψεύδει για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και στη συνέχεια να υιοθετεί με ελαφρά ψαλιδίσματα (που τα παρουσιάζει ως "επιτεύγματα", "κόκκινες γραμμές" και προσφορά στο Έθνος) ό,τι τους πουν.

Μετά από μια σειρά από περικοπές και φόρους που είναι αδύνατο να τους πληρώσει κάποιος αν δεν «κόψει» από τα απολύτως απαραίτητα, τώρα ήρθε η ώρα των υποδείξεων στα εργασιακά.
Πρώτος στόχος θα είναι το πενθήμερο. Σε μια χώρα που το πενθήμερο είναι, στις περισσότερες των περιπτώσεων (και ειδικά στον ιδιωτικό τομέα) στα χαρτιά. Φυσικά το ίδιο ισχύει και για το οχτάωρο.
Τι ζητάει λοιπόν η Επιτροπεία, με ένα email που επιβεβαιώθηκε από τα δικά μας Υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας (το Εργασίας επιβεβαίωσε με ένα άτυπο ενημερωτικό σημείωμα ότι έχουν τεθεί αιτήματα για αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις από την τρόικα): να μπει "χέρι" σε πενθήμερο, οχτάωρο αποζημιώσεις απολύσεων.

Τι θέλουν εν ολίγοις οι νταβατζήδες της χώρας;
- μεγαλύτερη ευελιξία στο ωράριο εργασίας,
- επιστροφή στην εξαήμερη εργασία,
- μείωση του υψηλού κόστους εισόδου και εξόδου των εργαζομένων από την αγορά εργασίας (σ.σ.: νέες περικοπές στις αποζημιώσεις σε περίπτωση απόλυσης ή συνταξιοδότησης)

Θέλουν δηλαδή  να υπάρξει η δυνατότητα στις επιχειρήσεις να συμφωνούν με τους εργαζομένους διαφορετικά ωράρια εργασίας μέσα στην ημέρα και στην εβδομάδα (αντί της διευθέτησης του χρόνου εργασίας σε 4μηνη ή και 9μηνη βάση, που προβλέπει ο νόμος). Δηλαδή, να επιστρέψουμε σε ένα καθεστώς μεσαίωνα, όπου οι βουλές του εργοδότη θα καθορίζονται όχι από το νόμο αλλά από την κατεύθυνση του ανέμου, από τον ανάδρομο Ερμή ή από το αν πέρασε καλά το βράδυ - και όλα αυτά με την ένοχη ανοχή της νομοθεσίας!

Επίσης θέλουν να καταργηθεί η πενθήμερη απασχόληση – όπου υπάρχει, να αυξηθούν οι ημέρες εργασίας στις 6, να θεσμοθετηθεί ελάχιστος χρόνος ανάπαυσης 11 ωρών την ημέρα (24 – 11 = 13 ώρες εργασίας, γιατί κανείς εργοδότης δεν είναι τόσο κορόϊδο ώστε να αφήσει ανεκμετάλλευτο αυτό που ο νόμος θα του δίνει τη δυνατότητα να επιβάλει με τα ίδια λεφτά για το ...οχτάωρο!) και να καταργηθούν οι όποιοι περιορισμοί υπάρχουν σήμερα στην εναλλαγή μεταξύ της πρωινής και της απογευματινής βάρδιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: