25 Σεπ 2012

Δεν συμμετέχει στις αυριανές κινητοποιήσεις ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας

Εκτυπώστε την ανάρτηση!
 
Με ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας κάνει γνωστό ότι δεν θα συμμετάσχει αύριο στις κινητοποιήσεις.
Η ανακοίνωση του Συλλόγου είναι η παρακάτα - ενώ μπορείτε στη συνέχεια να διαβάσετε και το έγγραφό που απέστειλε ο Σύλλογος στην ΕΣΕΕ και στου αντίστοιχους Συλλόγους της χώρας:
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί συνάδελφοι και καταναλωτές, ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας σας ενημερώνει ότι την Τετάρτη 26/09/2012 λόγω χαρακτηριστικής αδράνειας της ΕΣΕΕ, δεν θα συμμετέχει στις κινητοποιήσεις που υποδεικνύουν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την προηγούμενη εβδομάδα, ο Ε.Σ. Αλεξάνδρειας απέστειλε συγκεκριμένες προτάσεις για συγκεκριμένους τρόπους αντίδρασης, που όμως δεν έγιναν δεκτές.
Σας δημοσιεύουμε το ακριβές έγγραφο που απέστειλε ο Ε.Σ. στην ΕΣΕΕ και σε όλες τις Ομοσπονδίες και Εμπορικούς Συλλόγους Ελλάδας .
Με εκτίμηση
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ


Αλεξάνδρεια 21/09/2012
Αριθ. Πρωτ. 148

ΠΡΟΣ:
-ΠΡΟΕΔΡΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ Ε.Σ.ΔΥΤ.&ΚΕΝΤ.Μ.
κ. Καρανίκα Γεώργιο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
-ΕΣΕΕ
-ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ Ε.Σ. ΕΛΛΑΔΑΣ
-ΕΜΠΟΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΛΛΑΔΑΣ
-ΜΜΕ



ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΘΕΜΑ: “Απάντηση σχετικά με την επιστολή της ΕΣΕΕ με αριθ. Πρωτ. Σ1247/18/9/2012 - Απεργία 26/09/2012”


Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Θεωρούμε περιττό ν’ αρχίσουμε και να περιγράφουμε την κατάσταση την οποία βιώνουμε σαν επαγγελματίες, μιας και το τελευταίο σπίτι στην πιο απομακρυσμένη περιοχή της χώρας διαισθάνεται την τραγική κατάσταση, οικονομική και όχι μόνο, που βρίσκεται η χώρα. Στο άκουσμα και μόνο της επιβολής νέων δυσβάσταχτων μέτρων απ’ την Κυβέρνηση και την Τρόικα, μας πιάνει ΠΑΝΙΚΟΣ. Η αντίδρασή μας πρέπει να είναι άμεση, δυναμική και πρωτότυπη.
Έτσι λοιπόν ο Ε.Σ. Αλεξάνδρειας για την Τετάρτη 26/09/2012 προτείνει τα εξής: 
1η Πρόταση Όλοι οι συνάδελφοί μας ν’ αφήσουν κλειστές τις ταμειακές τους μηχανές, κάνοντας μάλιστα αποφορολόγηση των προϊόντων, που θα πουλήσουν εκείνη τη μέρα. Με τον τρόπο αυτό πετυχαίνουμε τα εξής:
α) “Τιμωρούμε” αυτούς που παίρνουν τέτοιες προκλητικές αποφάσεις κατά του ελεύθερου επαγγελματία.
β) Δείχνουμε πόσο σημαντικό κομμάτι είμαστε στην “Λειτουργία Κρατικής Μηχανής” στερώντας ένα τεράστιο ποσό τη συγκεκριμένη μέρα από τα έσοδα του κράτους.
γ) Στέλνουμε ένα ισχυρό μήνυμα στην Τρόικα, ότι είμαστε αποφασισμένοι για όλα.
δ) Προσφέρουμε ένα ιδιαίτερο κίνητρο, να ψωνίσουν εκείνη την ημέρα σε χαμηλότερες τιμές, μιας και στα προϊόντα δεν θα συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ.
2η Πρόταση Συντονισμένες ενέργειες από την ΕΣΕΕ για το κλείσιμο των δρόμων από τους κατά τόπους Ε.Σ. σ’ όλη την Ελλάδα.
3η Πρόταση Πρωτοβουλία της ΕΣΕΕ για τη μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών, χαρατσιών και “τελών επιτηδευματία”, για ορισμένο χρονικό διάστημα.
4η Πρόταση Κατάθεση βιβλιαρίων υγείας στα κατά τόπους γραφεία του ΟΑΕΕ για ορισμένο χρονικό διάστημα, ως αντίδραση στον τρόπο λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ. Δυστυχώς το τελευταίο διάστημα δεν καλυπτόμαστε ούτε από ιατρικές υπηρεσίες, αλλά ούτε από φαρμακευτικές δαπάνες.
5η Πρόταση Κλείσιμο των καταστημάτων μας για περισσότερες από μια μέρες, ούτως ώστε το μήνυμα μας να είναι ακόμα πιο ηχηρό.

Προσδοκούμε οποιαδήποτε πρόταση ή ενέργεια επιλεχθεί, να έχει μαζική συμμετοχή και σε συνδυασμό και με άλλα συνδικαλιστικά όργανα.
Και επειδή μπορεί να σκεφτείτε, πώς είναι δυνατόν εμείς σαν επίσημος Φορέας να προτείνουμε κάτι που είναι παράνομο; Θα θέλαμε να σας θυμίσουμε τα εξής. Πόσο νόμιμα μέτρα περιλαμβάνει το πρώτο μνημόνιο ή το μεσοπρόθεσμο; Πόσο νόμιμα είναι τα νέα μέτρα που προσπαθούν να μας επιβάλουν; Θυμηθείτε τι μας έλεγαν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί που απαρτίζουν τώρα την Κυβέρνηση. Βροντοφώναζαν “επαναδιαπραγμάτευση και σταδιακή απαγκίστρωση του μνημονίου”. Δυστυχώς όμως για ακόμα μια φορά τα γεγονότα τους διαψεύδουν.
Σας ερωτάμε λοιπόν κ. Πρόεδρε. Παράνομος και αντισυνταγματικός είναι ο τρόπος αντίδρασης που προτείνουμε ή όλα αυτά τα απάνθρωπα μέτρα που ετοιμάζονται να πάρουν;
Γι’ αυτό λοιπόν πιστεύουμε ότι ο τρόπος αντίδρασής μας πρέπει να είναι διαφορετικός και σκληρότερος από οποιονδήποτε προηγούμενο.
Παρ’ όλα αυτά σας κάνουμε γνωστό ότι θα σταθούμε πλάι σας σε οποιαδήποτε απόφαση και αν πάρετε και θα τη στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Ο Πρόεδρος
Ουσταμπασίδης Ιωάννης

Ο Γενικός Γραμματέας
Παπαδήμας Γεώργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: