31 Ιουλ 2012

Από τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (βίντεο)

Εκτυπώστε την ανάρτηση!

Συνεδρίασε χθες το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο της Αλεξάνδρειας και κυρίαρχο θέμα συζήτησης - ακόμη και μετά τη λήξη της συνεδρίασης στα πηγαδάκια - θα μπορούσαμε να πούμε πως ήταν η απορρόφηση της ΑΤΕ από την Πειραιώς και οι επιπτώσεις που αυτή η εξέλιξη θα έχει στην ΕΒΖ.
Συζητήθηκε ως θέμα προ ημερησίας διάταξης μαζί με το ενδεχόμενο να υπάρξει και ψήφισμα από το Συμβούλιο (πρόταση Λαϊκής Συσπείρωσης - Αλευράς, που έγινε αποδεκτή και από τον Γιώργο Σπυρίδη), κάτι που τελικά όμως δεν έγινε αποδεκτό από το σύνολο των υπολοίπων συμβούλων.
Δείτε αποσπάσμα από τη συζήτηση που έγινε πριν την έναρξη της συζήτησης των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης:



Για το θέμα στη συνέχεια μίλησαν ο δήμαρχος, ο Μπ. Γικόνογλου, ο Γιάννης Απατσίδης, αναπτύσσοντας ο καθένας τις θέσεις του. Ο Απατσίδης είπε πως δεν θα πρέπει να υπάρξει ψήφισμα αν δεν ενημερωθεί πρώτα σωστά το Σώμα για τη συμφωνία μεταξύ ΑΤΕ και Πειραιώς, ο Γικόνογλου ανέφερε πως πρέπει πρώτα να δουν την κατάληξη (και ύστερα ψήφισμα). Ο δήμαρχος είπε ότι "ένα ψήφισμα με θεωρητικό χαρακτήρα δεν είναι της παρούσης...ας περιμένουμε να έχουμε σαφή εικόνα και αν κριθεί σκόπιμο τότε να κάνουμε ειδική συνεδρίαση...", ενώ ερωτώμενος για ημερομηνία συζήτησης είπε πως δεν μπορεί να την προσδιορίσει: "όταν έχουμε σαφή εικόνα για το τι μέλλει γενέσθαι θα κάνουμε συνεδρίαση", ανέφερε χαρακτηριστικά.
Το θέμα της έκδοσης ψηφίσματος τέθηκε σε ψηφοφορία, με 2 στην ουσία προτάσεις (πλειοψηφίας & μείζονος αντιπολίτευσης που θέλουν να αναμένουν τις εξελίξεις - Λαϊκής Συσπείρωσης που ήθελε άμεσα ψήφισμα). Η δέυτερη πρόταση έλαβε τις ψήφους των Αλευρά και Σπυρίδη ενώ πρώτη τις ψήφους των υπολοίπων συμβούλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: