14 Δεκ 2011

Οι γερμανοί "χουφτώνουν" και το ΕΣΠΑ;

Εκτυπώστε την ανάρτηση!

Από το Μαρικάκι
(δημοσιεύτηκε στο "Ποντίκι")
Απ’ ό,τι φαίνεται οι Γερμανοί σκοπεύουν να γλείψουν και τα κοκαλάκια μας.
Κι αφού έχουν το πάνω χέρι, με δική τους κυβέρνηση στο ελληνικό έδαφος δεν τρελάθηκαν να αφήνουν πόρους να πηγαίνουν «χαμένοι», στη μαύρη δημοσιονομική τρύπα που έφτιαξαν. Έτσι τοποθέτησαν έναν ακόμη δικό τους, τον Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ με αποστολή να παρακολουθεί στενά, πιο στενά δε γίνεται την αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων που προορίζονται για τη χώρα. Ήδη το όνομα του Γερμανού υφυπουργού επιδεχόμενο σαρδάμ και αναγραμματισμούς έχει μετατραπεί σε εύγλωττο προσωνύμιο: Χούφτεν.
Σχετική ερώτηση για τον ρόλο του Φούχτελ – Χούφτεν κατέθεσε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης.
«Μετά τον κ.Χόρστ Ράιχενμπαχ και την Ομάδα Δράσης, άλλος ένας Γερμανός αξιωματούχος αναλαμβάνει με τον ποιο επίσημο τρόπο, καίριο και ρυθμιστικό ρόλο στα οικονομικά πράγματα της Ελλάδος» σημειώνει. 
«Συγκεκριμένα,...

ο υφυπουργός Εργασίας της γερμανικής κυβέρνησης κ., απόλυτος  εντολοδόχος της Καγκελαρίου Μέρκελ, ορίστηκε ως υπεύθυνος παρακολούθησης της αξιοποίησης των κοινοτικών πόρων που προορίζονται για την Ελλάδα. Ο κ. Φούχτελ θα έχει ως έδρα την Θεσσαλονίκη όπου μέσω του Γενικού Γερμανικού Προξενείου της πόλης αναλαμβάνει να συντονίζει και να διαχειρίζεται τα προγράμματα που θα χρηματοδοτούνται από τα κονδύλια της ΕΕ που δεν έχει ακόμα εκταμιεύσει η Ελλάδα».
Και ρωτάει τους Βενιζέλο, Χρυσοχοϊδη και Κουτρουμάνη:
•    Ερωτήθηκε η κυβέρνηση για την τοποθέτηση του κ. Φούχτελ ως υφυπουργού της γερμανικής κυβέρνησης αρμόδιο για θέματα Ελλάδας με έδρα την Θεσσαλονίκη;  Ποια κυβέρνηση συναίνεσε σε αυτό, η προηγούμενη ή η σημερινή;
•    Έχει ενημερωθεί η σημερινή κυβέρνηση και σε ποιο επίπεδο, για τον ακριβή ρόλο και τις αρμοδιότητες του κ. Φούχτελ; Ποιες είναι αυτές;
•    Θεωρεί ότι η τοποθέτηση Γερμανού Υφυπουργού στην καίρια θέση της διαχείρισης των κοινοτικών πόρων – δηλαδή του ΕΣΠΑ – αποτελεί μορφή επιτροπείας της ελληνικής κυβέρνησης και διοίκησης, που προσβάλει την εθνική κυριαρχία; (σ.σ. να μας συμπαθάτε φίλτατε αλλά εδώ διαχειρίζονται ολόκληρη τη χώρα, στα κοινοτικά κονδύλια βλέπετε εσείς την «επιτροπεία»;)
•    Πως σκοπεύει η κυβέρνηση να αποτρέψει το ενδεχόμενο άσκησης επιρροής του κ.Φούχτελ υπέρ γερμανικών επιχειρήσεων και συμφερόντων στα χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ έργα και προμήθειες; (σ.σ.Αυτό είναι απλό, το απαντάμε κι εμείς: δεν σκοπεύει, κι αν τσινίσει ο Γερμανός θα την τσακίσει)
Γενικώς, οι γερμαναραίοι «χουφτώνουν» την ελληνική οικονομία όπου τη βρίσκουν ξεσκέπαστη, δηλαδή παντού...Άλλωστε γι' αυτούς και μόνο δουλεύει πλέον...

Δεν υπάρχουν σχόλια: