21 Μαΐ 2011

Εφορίες: ανασυγκρότηση εκ βάθρων - αλλάζουν τα πάντα!!

Εκτυπώστε την ανάρτηση!

Βγήκε στον "αέρα" η μελέτη για την αναδιοργάνωση των Εφοριών της χώρας.
Μια ματιά έριξα στο κείμενο της μελέτης και από τα λίγα που διάβασα φαίνεται ότι:
1) η εξυπηρέτηση των πολιτών πάει κατά Βελζεβούλ μεριά, αφού πλέον θα κλείσουν οι μικρές Εφορίες (μεγέθους όπως της Αλεξάνδρειας, της Νάουσας, του Αιγινίου, των Γιαννιτσών κ.ο.κ) και θα συγχωνευθούν - κατά κύριο λόγο - με την Εφορία που σήμερα βρίσκεται στην έδρα της κάθε Περιφερειακής Ενότητας (παλιάς Νομαρχίας, για να συννενοούμαστε!).
2) γνώμονας για τις συνενώσεις ήταν καθαρά και μόνο η αποδοτικότητα ως προς τα έσοδα που αποφέρουν: η μελέτη δείχνει ότι οι "μικροί" δεν ...φέρουν λεφτά στο Κράτος και πρέπει να κλείσουν,
3) σε κάποιο σημείο γίνεται λόγος....

για αλλαγή του συστήματος TAXIS, αφού αυτό υπάρχει από το 1995. Στο σημείο αυτό έχουν δίκιο, αφού από το '95 έως και σήμερα η τεχνολογία έχει κάνει θαύματα. Σκοπός τους είναι να γίνει ανασχεδιασμός του συστήματος και να υπάρχει ένας κεντρικός server στον οποίο θα "αναφέρονται" άπαντες. Αν τα πράγματα πάνε όπως τα υπολογίσουν, το νέο σύστημα θα τεθεί σε λειτουργία έως τα τέλη του 2012.
γράφημα από τη μελέτη
4) θα χάσουν τις θέσεις ευθύνης που έχουν πάνω από 130 τμηματάρχες και Διευθυντές, οι οποίοι και θα ασκούν άλλα καθήκοντα. Από αυτό (συν τα νοίκια που θα σταματήσουν να καταβάλλονται) η μελέτη γράφει ότι θα εξοικονομηθούν περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ.
5) προτείνεται η δημιουργία ΔΟΥ στην οποία θα υπάγονται οι 1000 πιο πλούσιοι στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως αν πρόκειται για φυσικά πρόσωπα ή εταιρίες. (σημ.: εκεί θα δούμε πολλά γλέντια, λόγω της αμφίδρομης σχέσης!!!)
6) προτείνεται οι αλλαγές να είναι άμεσες (μεταβατικό στάδιο) και να ξεκινήσουν το αργότερο έως τα μέσα Ιουλίου του 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια: